Spiritualitate

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

Arhanghelul Mihail este considerat luptătorul luminii, conducătorul oștilor cerești, care triumfa asupra forțelor răului. Numele său semnifică “Cel care este asemenea lui DUMNEZEU”. În perioada Renașterii, el apare ca un tânăr puternic, purtând sabie, scut și lance. Armele purtate sunt simboluri ale discernământului spiritual care triumfa asupra oricărui rău. Instrument al adevărului, sabia reflecta puterea, forța lucidă a spiritului. Sabia lui Mihail este focul purificator al adevărului ce biruie forțele răului, ale întunericului, ce transforma energiile negative, în energii pure, divine. Lama și garda sabiei se îmbină în formă de cruce, semn al înfăptuirilor sale consacrate Sfintei Treimi.

Sfântul Arhanghel Gavril (sau Gabriel) a fost numit, alături de Sfântul Arhanghel Mihail, conducător al oștirilor cerești. În limba ebraică, Gabriel înseamnă “Dumnezeu este puterea mea”. Este îngerul reînvierii, al compasiunii, al pedepsei divine, al morții și al revelației divine. Este prezent în viziunile lui Daniel despre întoarcerea evreilor din captivitate, căruia i-a dezvăluit și viitorul națiunii. Tot el i-a vestit lui Zaharia nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și lui Ioachim și Anei nașterea Fecioarei Maria. În cadrul tradiției creștine, Arhanghelul Gabriel este considerat și îngerul păzitor al lui Iisus Cristos pe durata vieții sale umane, pe Pământ. În tradiția islamică, Gabriel este considerat spiritul divin al adevărului, sub protecția căruia s-a născut Islamul. Profetul Mahomed afirma că Arhanghelul Gabriel, i-a dictat Coranul vers cu vers. Arhanghelul Gabriel este înger al darurilor, al intuiției, al clarviziunii și al călătoriilor astrale. Misiunea sa legată de omenire este în principal aceea de a selecta suflete din Rai pentru încarnare și de a le informa despre ceea ce trebuie să știe pe Pământ.

Obiceiuri și tradiții.  Fiecare trebuie să aprindă o lumânare, care îi va fi „lumina de veci” în lumea de dincolo. Se aprind lumânări atât pentru oamenii în viață, cât și pentru cei dispăruți fără lumânare.

Imagini pentru sfantul mihail si gavril traditii

Sursa:

http://www.sfintii-mihail-gavril.ro

http://bisericasfintiitreiierarhi.md/sfintii-arhangheli-mihail-si-gavriil/

 

Anunțuri

3 gânduri despre „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s